Digitale kunstwerken van Standplaats Utrecht makers bij SPRING on Screen

De artiesten die op SPRING 2020 zouden staan is gevraagd werk te delen dat specifiek gemaakt is voor het online medium. Genevieve Murphy brengt het eerste nummer van haar nieuwe album uit met een videoclip. Jan Fedinger maakt een videoversie van zijn werk land[e]scapes 4 – redistribution of wealth by nature.

 

Muzikaal aspect van een voorstelling over empathie

Componist en theatermaker Genevieve Murphy zou haar nieuwe muziektheatervoorstelling I Don’t Want To Be Individual All On My Own op SPRING presenteren. Getriggerd door ervaringen met haar autistische broer, gaat haar voorstelling over empathie. Ze vraagt zich af ​​hoe empathie zou kunnen werken in tijden waarin veel van onze communicatie op afstand plaatsvindt via sociale media. Het is duidelijk dat dit onderwerp in tijden van de lockdown urgenter werd. De repetities werden onderbroken en Genevieve Murphy concentreerde zich op het muzikale aspect van de voorstelling. Ze brengt in het najaar een album uit, vrijdag 15 mei om 11:00 is de release van het eerste nummer met een videoclip.

Bekijk het volledige programma hier.

 

 

Een hallucinerende reis

Jan Fedinger heeft zijn voorstelling aangepast ‘voor een elektronische realiteit’. Land[e]scapes 4 is ook in de originele podiumversie, die in première zou gaan op SPRING, een voorstelling zonder menselijke artiesten. Fedinger werkt met licht, geluid, ruimte en rook. In deze voorstelling neemt hij het publiek mee op een hallucinerende reis waar je je gedachten de vrije loop kunt laten gaan. Er ontstaat een nieuwe realiteit. Meestal op het podium, nu op het scherm. Bekijk het werk op volledig scherm met een koptelefoon. Doe alle lichten in je kamer uit. Zaterdag 16 mei, 11:00u beschikbaar tot 31 mei 2020

 

Bekijk het volledige programma hier.