Jan Fedinger

“In mijn werk als beeldend kunstenaar probeer ik licht altijd een persoonlijkheid te geven net als elke menselijke danser, performer of acteur. Dit volgt de gedachte dat het overbrengen van inhoud en betekenis niet gebonden is aan de aanwezigheid van een menselijk lichaam. Binnen mijn periode in Standplaats Utrecht is het mijn doel om het principe van de performer van licht en ruimte verder uit te werken en te verfijnen. Inhoudelijk onderzoekt mijn werk het snijvlak van technologie en natuur. Ik wil onderzoeken hoe de waarneming van deze schijnbare tegenpolen onze realiteiten beïnvloedt.”

“Ik wil onderzoeken hoe
de waarneming van deze schijnbare tegenpolen
onze realiteiten beïnvloedt.”

Biografie

Jan Fedinger (EU, 1983) werkt als beeldend kunstenaar en ontwerper met verschillende media, waarbij licht zijn voornaamste expressiemiddel is. Zijn oeuvre strekt zich uit van performances en performatieve installaties tot lichtontwerp, fotografie, tekenen en productontwerp.

Zijn werk is vertoond in Europa en daarbuiten in de context van zowel theater als ook beeldende kunst. Jan zoekt in zijn werk naar omgevingen en ervaringen die nog niet ervaren maar al wel gedroomd zijn.

Naast zijn autonoom werk heeft Jan samengewerkt met kunstenaars zoals Jefta van Dinther, Jan Martens, TG Schwalbe, Daniel Linehan, Aitana Cordero en Mélanie Perier.

Voor meer informatie, ga naar  www.janfedinger.net

MEER MAKERS