DIEHELEDING

“Wij – DIEHELEDING – zullen ons de aankomende twee jaar ontwikkelen als collectief bij Standplaats Utrecht. Wij zijn een hiphop-theatercollectief bestaande uit vijf spelers en één regisseur, en daarmee zes verschillende smaken, meningen, visies en rapflows. Deze verschillen zijn onze kracht, en krijgen bij Standplaats Utrecht de ruimte in een collectief onderzoek naar het gebruik van hiphop als muziekgenre in voorstellingen.

We gaan individuele onderzoeken voeren door middel van het maken van solo’s, bekwamer worden in musiceren en produceren, en ons dieper en dieper verdiepen in de dramaturgie van hiphop. Daarnaast gaan we elk jaar een nieuwe voorstelling maken, waarvan de eerste gebaseerd is op de verhalen van Duizend-en-een-nacht (titel: “1001”).”

“We gaan ons dieper en dieper verdiepen in de dramaturgie van hiphop.”

Biografie

DIEHELEDING is een collectief bestaande uit vijf afgestudeerde acteurs van de Arnhemse toneelschool (2017 en 2018), en een regisseur afgestudeerd aan de toneelschool in Maastricht (2015): Steven Ivo (1992), Annebel Overbeeke (1993), Dalorim Wartes (1991), Nick Livramento Silva (1988), Merel Pauw (1995) en Jip Vuik (1992, regie).

Vanuit hun gezamenlijke fascinatie- en liefde voor hiphop maken zij voorstellingen als muziekalbums.

Ze schrijven raps, creëren personages, maken spelscènes en muziek. Hun doel is om een keihard dansfeest te creëren met dikke beats en intelligente taalspelletjes. Ze willen voorstellingen maken waar theaterliefhebbers naar willen kijken, maar ook hiphop-liefhebbers. Ze willen een publiek van verschillende afkomst, generaties en niveaus, omdat zij geloven dat dat kan en moet. Door een mengeling van muziek, verhaal en spel creëren ze een wereld als een album waar voor ieder publiek wat wils is: voor de getrainde én de ongetrainde kijker.

Voor meer informatie: www.dieheleding.nl

MEER MAKERS