Abhishek Thapar

“Ik maak beeldende en intieme voorstellingen waarin ik een persoonlijke insteek combineer met een focus op globale onderwerpen. Bij Standplaats Utrecht onderzoek ik de productie en verwerking van e-waste, oftewel elektronisch afval. De talloze elektronische apparaten die wij jaarlijks afdanken komen grotendeels in Azië terecht, op grote vuilnisbelten waar afvaljutters het waardevolle materiaal van het waardeloze materiaal scheiden. Wat zegt de reis die e-waste aflegt over de verhoudingen tussen west en oost, en over de sociaaleconomische rol die technologie in de wereld speelt? Binnen dit onderzoek werk ik toe naar een lecture performance, een bordspel en een installatie.”

“Ik wil op spannende wijze het globale met het menselijke verbinden.”
Abhishek Thapar

Biografie

Abhishek Thapar (India, Moga, 1985) is theatermaker, performer, poppenspeler en beeldend kunstenaar. Hij studeerde af aan de postdoctorale opleiding voor bewegingstheater aan het LISPA in Londen en haalde daarna zijn theater-Master aan DAS Theatre, Amsterdam.

Hij bouwt aan een artistieke praktijk gericht op postkoloniale thema’s waarin hij speelt met de grens tussen documentaire en fictie en waarin storytelling een belangrijke rol speelt.

Abhishek gooide de laatste jaren hoge ogen met zijn voorstelling My Home At The Intersection. In een intieme setting vertelt hij over zijn jeugd in Noord-India, waar hij te maken kreeg met de burgeroorlog tussen de Sikh-minderheid en de Indiase regering.

Voor meer informatie, volg Abhishek Thapar via Facebook.

MEER MAKERS